Απρ 7

Η Πανσέληνος Του Απριλίου

Η Πανσέληνος Του Απριλίου

Photo Credit: Kostas Vasilopoulos Astrophotography

Η Πανσέληνος του Απριλίου, αλλιώς γνωστή ως η "Ροζ" Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 5.35 π.μ. ώρα Ελλάδος την Τετάρτη, 8 Απριλίου. Αυτή η πανσέληνος όμως δεν είναι απλή, καθώς αποτελεί και μία Σούπερ Σελήνη και μάλιστα την μεγαλύτερη του έτους. Συνήθως, η Πανσέληνος του Απριλίου λάμπει πάντα κοντά στα αστέρια της Παρθένου. Οι Πανσέληνοι ανατέλλουν πάντα από τα ανατολικά καθώς ο ήλιος δύει, ενώ δύουν στα δυτικά καθώς ο ήλιος ανατέλλει.

Η πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2020 και θα φτάσει στο περίγειο - το κοντινότερο σημείο στην γη - στις 7 Απριλίου, σε απόσταση 356.907 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, το περίγειο πραγματοποιείται απόψε, Τρίτη 7 Απριλίου, στις 21.08 ώρα Ελλάδος. Δηλαδή, 8 ώρες και 35 λεπτά περίπου πριν η σελήνη φτάσει στην φάση της πανσέληνου. Αυτή η Υπερπανσέληνος, αν και δεύτερη στην σειρά από τις 3 διαδοχικές του έτους, είναι η κοντινότερη στην γη και άρα η μεγαλύτερη και φωτεινότερη του 2020!

Το περίγειο μαζί με την πανσέληνο θα δώσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα, οπότε ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές - όπου ο καιρός το επιτρέπει - για να απαθανατίσετε το ολόγιομο φεγγάρι με φόντο όμορφα τοπία!

About the Author:

Leave a Reply

*

one × two =