Ιούλ 2

Η Υπερπανσέληνος Του Ιουλίου

Η Σούπερ Πανσέληνος Του Ιουλίου

"Η Μαγιάτικη Πανσέληνος την στιγμή που ανατέλλει πάνω από την οροσειρά του Ευβοϊκού Ολύμπου."
Photo Credit: Dimitris Malliaris

Την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στις 21.38 ώρα Ελλάδος η σελήνη θα φτάσει στην φάση της Πανσελήνου. Η Πανσέληνος του Ιουλίου, αλλιώς γνωστή ως η Πανσέληνος του Ελαφιού, λάμπει πάντα κοντά στα αστέρια του αστερισμού του Τοξότη ή του Αιγόκερου. Μία πανσέληνος είναι πάντα αντίθετα από τον ήλιο - είναι δηλαδή σε αντίθεση - και κατά συνέπεια φωτίζεται ολικά και ανατέλλει κατά το ηλιοβασίλεμα και δύει με την ανατολή του ηλίου.

Αυτή η πανσέληνος πραγματοποιείται λιγότερο από 10 ώρες από το περίγειο, το σημείο στην τροχιά της σελήνης που βρίσκεται κοντύτερα στην γη. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πανσέληνος θα είναι μία Σούπερ Πανσέληνος και η μεγαλύτερη του 2022. Οι Σούπερ Πανσέληνοι είναι συνήθως 16% πιο φωτεινές και 7% μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.

Ο όρος "Σούπερ Πανσέληνος" ή "Υπερπανσέληνος" επινοήθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979 και υιοθετήθηκε, ενώ αναφέρεται σε μία νέα σελήνη ή μία πανσέληνο που βρίσκεται εντός του 90% του περίγειου, δηλαδή της πλησιέστερης προσέγγισης της στην γη.

About the Author:

Leave a Reply

*

twenty − 18 =