Μαΐ 26

Το Σούπερ “Ματωμένο” Φεγγάρι του Μαΐου

Το Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Μαΐου

Η σελήνη στο 99% της φωτεινότητας της, στις 11 Νοεμβρίου 2019.
Photo Credit: Dimitris Malliaris

Η Πανσέληνος του Μαΐου λάμπει πάντα κοντά στα αστέρια του Ζυγού ή του Σκορπιού. Μία πανσέληνος είναι πάντα αντίθετα από τον ήλιο - είναι δηλαδή σε αντίθεση - και κατά συνέπεια φωτίζεται ολικά και ανατέλλει κατά το ηλιοβασίλεμα και δύει με την ανατολή του ηλίου. Η σελήνη θα ολοκληρώσει την φάση της Πανσελήνου την Τετάρτη, 26 Μαΐου στις  14.14 ώρα Ελλάδος. Η Πανσέληνος των Λουλουδιών, όπως αποκαλείται το φεγγάρι του Μαΐου, ολοκληρώνεται λιγότερο από 10 ώρες μετά το περίγειο. Καθιστώντας την έτσι, την μεγαλύτερη Υπερπανσέληνο του 2021. Θα φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη απ' ότι μία κανονική πανσέληνος.

Ο όρος "Σούπερ Πανσέληνος" ή "Υπερπανσέληνος" επινοήθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979 και υιοθετήθηκε, ενώ αναφέρεται σε μία νέα σελήνη ή μία πανσέληνο που βρίσκεται εντός του 90% του περίγειου, δηλαδή της πλησιέστερης προσέγγισης της στην γη.

Η συγκεκριμένη Σούπερ Πανσέληνος θα αποτελέσει και "Ματωμένο Φεγγάρι" αφού σήμερα στις 14.26 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί και έκλειψη σελήνης. Φυσικά, λόγω της ώρας η έκλειψη δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Όμως, μην χάσετε την ευκαιρία να στρέψετε τα μάτια σας στον ουρανό και να απολαύσετε το εντυπωσιακότερο και μεγαλύτερο φεγγάρι του 2021!

About the Author:

Leave a Reply

*

five × two =