Απρ 24

Η Σούπερ Πανσέληνος Του Απριλίου

Η Σούπερ Πανσέληνος Του Απριλίου

Photo Credit: Dimitrios Deligeorgopoulos, www,edsro.eu

Η Πανσέληνος του Απριλίου, γνωστή και ως Ροζ Φεγγάρι, θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τρίτη, 27 Απριλίου, στις 6.31 ώρα Ελλάδος. Η πανσέληνος του Απριλίου συνήθως λάμπει κοντά στα αστέρια της Παρθένου και του Ζυγού. Μία πανσέληνος είναι πάντα αντίθετα από τον ήλιο - είναι δηλαδή σε αντίθεση - και κατά συνέπεια φωτίζεται ολικά και ανατέλλει κατά το ηλιοβασίλεμα και δύει με την ανατολή του ηλίου. Αυτή η πανσέληνος πραγματοποιείται λιγότερο από 12 ώρες από το περίγειο, το σημείο στην τροχιά της σελήνης που βρίσκεται κοντύτερα στην γη. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι μία Σούπερ Πανσέληνος, η πρώτη για φέτος. Οι Σούπερ Πανσέληνοι είναι συνήθως 16% πιο φωτεινές και 7% μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.

Η επόμενη Σούπερ Πανσέληνος είναι αυτή του Μαΐου, η οποία θα είναι και "Ματωμένο Φεγγάρι" αφού θα γίνει και έκλειψη. Αυτή η σεληνιακή έκλειψη δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα.

Ο όρος "Σούπερ Πανσέληνος" ή "Υπερπανσέληνος" επινοήθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979 και υιοθετήθηκε, ενώ αναφέρεται σε μία νέα σελήνη ή μία πανσέληνο που βρίσκεται εντός του 90% του περίγειου, δηλαδή της πλησιέστερης προσέγγισης της στην γη.

About the Author:

Leave a Reply

*

19 + 15 =