Ιαν 20

Σελήνη και Δίας

Σελήνη και Δίας

Αυτή η εικόνα αποτελείται από 4 φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το διαστημόπλοιο Cassini της NASA στις 7 Δεκεμβρίου 2000. Η μαύρη κουκίδα είναι η σκιά του δορυφόρου του Δία, Ευρώπη.
Photo Credit: NASA/JPL/University of Arizona

Πριν την ανατολή του ηλίου της Τετάρτης, 22 Ιανουαρίου, κοιτάξτε πάνω από τον Νοτιοανατολικό ορίζοντα για την πολύ λεπτή ημισέληνο που βρίσκεται πάνω δεξιά περίπου μία παλάμη μακρυά από τον Δία (περίπου 7 μοίρες). Ο λαμπρός πλανήτης θα ανατείλει περίπου στις 6.30 π.μ. τοπική ώρα.

Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου στις 11.42 μ.μ. έχουμε Νέα Σελήνη. Κατά την διάρκεια της νέας φάσης της η Σελήνη βρίσκεται ανάμεσα από την Γη και τον Ήλιο. Το φεγγάρι βρίσκεται στην ίδια περιοχή του ουρανού με τον ήλιο και δεδομένου ότι το φως του ήλιου μπορεί να φτάσει μόνο στην πλευρά της σελήνης που "βλέπει" μακρυά από την Γη, ο φυσικός μας δορυφόρος αποκρύπτεται για περίπου μία μέρα.

Διάγραμμα των φάσεων της Σελήνης. Φάσεις της Σελήνης: Νέα Σελήνη, Αύξων Μηνίσκος, Πρώτο τέταρτο, Αύξων Αμφίκυρτος, Πανσέληνος, Φθίνων Αμφίκυρτος, Τελευταίο τέταρτο, Φθίνων Μηνίσκος. Photo Credit: Filamentlearning.com

About the Author:

Leave a Reply

*

3 × 2 =