Αυγ 4

Τα Σμήνη Αστέρων Του Γαλαξία Μας

Τα Αστρικά Σμήνη Του Γαλαξία Μας

"Φως στο Σύμπαν.
8/8/2013. Είμαι στη κορυφή από το Τσμί στα 1911 μέτρα. Ο ουρανός είναι μαγικός και υπέροχος. Τα αστέρια λάμνουν όπως ποτέ ξανά. Έχω μαζί μου την πρώτη μου dslr, την nikon D5100 με ένα φακό Samyang 14mm. απλό εξοπλισμό.
Όλα όμως είναι τόσο απλά. Βγάζω δύο οριζόντια κάδρα που έφτιαξαν αυτό εδώ το κάθετο κάδρο. Στο πρώτο κάδρο κάθομαι μαζί με ένα κινητό και φωτίζω τον ουρανό. Το φως είναι αρκετά απαλό αλλά αρκετό για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.
Τότε άρχισε να ριζώνει η μαγεία για τα αστέρια μέσα μου."
Photo Credit: Konstantinos Vasilakakos Photography

Με το φεγγάρι να πλησιάζει την φάση της Νέας Σελήνης, τα σκοτεινά βράδια αυτού του Σαββατοκύριακου και της Παρασκευής, 6 - 7 - 8 Αυγούστου, θα είναι ιδανικά για να ανακαλύψετε τα αμέτρητα αστρικά σμήνη που βρίσκονται κατά μήκος του Γαλαξία μας, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα του Charles Messier με τα καλύτερα αντικείμενα του βαθέως ουρανού.

Παρατηρήστε τον ουρανό αρχικά με κιάλια και στην συνέχεια, αφού τα εντοπίσετε και έχετε την δυνατότητα, τοποθετήστε ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο με χαμηλή μεγέθυνση. Πιο συγκεκριμένα, ψάξτε για τα σμήνη Μ39 και Μ29 στον αστερισμό του Κύκνου, το ανοιχτό σμήνος αστέρων Caldwell 16 στον αστερισμό της Σαύρας, το Σμήνος της Αγριόπαπιας, αλλιώς γνωστό ως Μ11, το φωτεινότερο ανοιχτό σμήνος αστέρων στον αστερισμό της Ασπίδας, καθώς επίσης και το παρόμοιο σμήνος Μ26. Τέλος, ψάξτε για το Αστρικό Νέφος του Τοξότη, αλλιώς γνωστό ως Μ24 στον ομώνυμο αστερισμό. Το αστρικό νέφος του Τοξότη είναι ορατό με γυμνό οφθαλμό κάτω από καλές ατμοσφαιρικές συνθήκες ως ένα αστρικό νέφος λίγο βόρεια του αστεριού μ' Τοξότη, ενώ σε χειρότερες συνθήκες μία οπτική βοήθεια, όπως για παράδειγμα κιάλια, θα επιβεβαιώσει την παρουσία του.

Ο αστερισμός του Αετού, η Άσπις, ο Τοξότης και ο Σκορπιός σε σχέση με τον Γαλαξία μας, Milky Way.
Photo Credit: Konstantinos Vasilakakos Photography

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Ο Γαλαξίας Μας

Κύκνος: Ο Μεγαλοπρεπής Βόρειος Σταυρός

Ο Αστερισμός Του Τοξότη

About the Author:

Leave a Reply

*

6 − 6 =